logo-nrv-de-doorslag

Roeien bij De DoorSlag

 

Roeien op het Merwedekanaal

Roeien is een heerlijk sport als je van sporten in de buitenlucht houdt. We roeien het hele jaar door. Je roeit bij de Doorslag op het Merwedekanaal. Dit is ongeveer 14 km rustig water. Druk op onderstaande knop om het mooie vaarwater te zien:

Ons roeiwater

whatsapp-image-2023-09-30-at-14-29-27

De beginner

Heb je geen ervaring met roeien en wil je graag leren roeien? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Je krijgt (meestal) op zaterdag of zondag ochtend les van instructeurs. Je gaat dan roeien in een C4 of C2 boot. Dit is een houten boot voor 4 (C4) of 2 (C2) roeiers + instructeur. Het zal bij het roeien gaan om: plezier in roeien, gezelligheid, de roeitechniek goed onder de knie krijgen, kennis van de boot en vaarregels. 

Als je meer ervaring hebt met roeien en sturen, mag je in een C1 roeien (een boot voor 1 persoon) en samen met een groepje gaan roeien op een door jullie afgesproken moment. 

De marathon roeier

Heb je al ervaring met roeien en je Scullen 1 en Sturen 1 behaald dan kan je je bijvoorbeeld aansluiten bij de marathon roeigroep. Je zal hier in een lekker tempo lange afstanden gaan roeien. 

De gevorderde (wedstrijd) roeier

Op de club zijn een flink aantal mensen met veel roei ervaring (Scullen 1, 2, 3 en Sturen 1, 2 3). Zij oefenen wekelijks in een skiff of met een groepje in gladde 2 of 4. Heb je veel roei ervaring, dan kan je zeker bij andere roeiers aansluiten. 

De ervaren recreant

Kan je al roeien, en wil je dit graag op een recreatieve manier voortzetten. Veel roeiers bij de Doorslag komen er om te roeien in een ontspannen tempo. Je kan je bij een groepje aansluiten en wekelijks samen ontspannen of actief trainen. Of misschien vind je het leuk om mee te gaan op een toertocht? In het voorjaar, zomer en najaar worden er altijd verschillende toertochten georganiseerd. Voorop staat lekker roeien, ontspannen en gezelligheid en vaak ergens een stop voor een kop koffie, thee en wat lekkers. 

Inclusieve roeivereniging

Wij zijn een roeivereniging voor alle leeftijden. Iedereen die graag wil roeien is welkom. Ervaring of niet. Sportief of niet. Jong en oud. Twijfel je of roeien een sport voor je is omdat je bijvoorbeeld een lichamelijke uitdaging hebt, neem gerust contact met ons op. Wij kijken heel graag naar de mogelijkheden, zodat ook jij bij ons kan roeien.

Gezellig verenigingsleven.

Naast roeien, biedt Roeivereniging De DoorSlag ook veel op het gebied van gezelligheid. Iedere zaterdag en zondag is onze kantine open. Na het roeien kan je een kop koffie, thee met wat lekkers nemen. Binnen in het clubgebouw, maar zeker ook buiten op het dakterras is het heerlijk toeven. Elk lid heeft twee keer per jaar een bardienst.

Naast de gezelligheid, kan je aansluiten bij een commissie. Op een ontspannen manier, kan je je inzetten activiteiten voor de vereniging.  

whatsapp-image-2023-05-27-at-15-50-29-1

NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Instagram