logo-nrv-de-doorslag

Gastroeien

 

Ervaren roeiers van andere roeiverenigingen in Nederland of daarbuiten zijn welkom een of meerdere dagen in Nieuwegein. Het water waarop gevaren mag worden is het Merwedekanaal tussen de Koninginnensluis in Vreeswijk en de Zuidersluis in Jutphaas, De Doorslag en de Hollandsche IJssel tot aan Oudewater.
In overleg kunnen een of meer C4+-en, C2+-en gehuurd worden, maar er kan uiteraard ook met eigen boten geroeid worden. Gastroeiers betalen € 7,50 per roeier. Het huren van boten is mogelijk, indien de activiteiten van onze eigen leden dit toelaten. In het weekend zijn de mogelijkheden daarom beperkter dan door de weeks. Op zaterdag en zondag is het meestal niet mogelijk om oor 12 uur een boot te huren. Zowel de stuurman of -vrouw als roeiers moeten gekwalificeerd zijn voor het type roeiboot dat gehuurd wordt. De overige voorwaarden kun je vinden in de overeenkomst (zie bijlage).
Heb je vragen of wil je een afspraak maken over het huren van een boot? Neem dan contact op met onze materiaalcommissaris, Wouter Geudeke (eiclaairetam.[antispam].@dedoorslag.nl).


Veelgestelde vragen (FAQ's):

1. Wat kost het om te komen gastroeien bij De DoorSlag?

De kosten voor gastroeien bedragen €7,50 euro per roeier. Voor het huren van een C4x+ komen de kosten dus op € 30,-. Een week voor het huren van de boten, moet de factuur zijn voldaan. 

 
2. Hoe ver van te voren moet ik een boot reserveren?

We kunnen helaas niet altijd garanderen dat er ook daadwerkelijke boten beschikbaar zijn op de voorkeursdatum. Als je je vier weken van te voren aanmeldt, is het veelal mogelijk om iets te regelen. Daarnaast is de beschikbaarheid ook afhankelijkheid van onze vrijwilligers die je zullen ontvangen bij het gastroeien. 

 
3. Hoe zit het met schade enzo?

Mocht er onverhoopt schade worden veroorzaakt, dan zal dit worden verhaald op de huurder van de boten. Hiervoor wordt vooraf een overeenkomst afgesloten. Check dus eventjes of je een WA-verzekering hebt of dat de schade vanuit je roeiclub wordt vergoed. Let op: Dit laatste is veelal niet het geval. 

 
4. Welke boten kan ik huren?

Wij hebben (mits beschikbaar) de volgende boten voor gastroeiers: C2x+ en C4x+. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen boten mee te nemen. Hier zullen dan andere prijsafspraken over worden gemaakt. 

 
5. Is het mogelijk om de afspraak te annuleren?

Annuleren kan tot uiterlijk 24 uur voor vertrek; hiervoor zijn administratiekosten  verschuldigd van € 10, -.

 

NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Instagram