logo-nrv-de-doorslag

Verenigingsinfo

 

Verenigingsinfo

De vereniging

RV De DoorSlag is gehuisvest aan het Merwedekanaal in Nieuwegein.
Onze locatie is naast de gemeentewerf Utrechthaven met eigen ingang naar onze ultramoderne botenloods, manoeuvre tererrein met vlot en kantine met terras.
De vereniging is aangesloten als lid bij de KNRB.

Opgericht in 2004 en heeft anno eind 2021 meer dan 120 jeugd- en seniorleden, die veel plezier beleven op ons mooie roeiwater. Meer informatie over ons roeiwater lees je hier.

Jeugdleden zijn vanaf 10 jaar al welkom. Totdat je 18 jaar bent dan wordt je seniorlid. 

Het roeien

Recreatief, toer-, marathon- of wedstrijdroeien

Het lijkt gemakkelijk, maar roeien is een complexe beweging. 
Heb je nog nooit geroeid dan leer je dat van onze ervareninstructeurs. 

Roeien kan op veel manieren: individueel of in een team, puur recreatief of op wedstrijdniveau. Hoewel roeien op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, vereist het een behoorlijke inspanning om de roeibeweging goed onder de knie te krijgen. Daarom krijg je een uitgebreide roei-instructie voordat je zelfstandig het water op kunt. Zo leer je de roeitechniek, het materiaal, de vaarregels en ook de vereniging kennen. Wanneer je de basis van de roeisport beheerst, kun je zelf kiezen op welk niveau je de sport wil uitoefenen.

Jeugdleden

Vanaf 10 jaar ben je welkom op de vereniging en ga je aan de slag onder begeleiding van ervaren jeugdcoahes. En kan je doorgroeien voor deelname aan door KNRB georganiseerde wedstrijden zoals de regionale KNRB Midden Nederland Competitie.


Seniorleden

'Roeien is een prima teamsport, dat ook indicvidueel afhankelijk van het boorttype, voor alle leeftijden tot 60+ !

Er zijn groepren voor fourty en fitty-fitters en enthousiaste roeiers die regelmatig aan toertochten meedoen. Jaarlijks worden vele toertochten bij verenigingen in het hele land georganiseerd.  

Onze vloot

De vereniging beschikt over ruim 45 boten verdeeld over verschillende boottypen. De boottypen lopen sterk uiteen. Van stabiel (C-boten) tot smal en snel (gladde boten) en van één tot en met vier roeiers. Je kunt roeien met twee riemen per roeier (scullen) of met één riem per roeier (boordroeien). Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen boten met en boten zonder stuurman. Als je gaat roeien, zul je merken dat elk boottype weer heel anders roeit. Dit zorgt er voor dat je niet snel uitgekeken raakt op de roeisport.

Gezellig verenigingsleven

Ook dat hoort bij het roeien. Zater- en zondags is onze sociëteit open. Daarnaasst creeren wij zoveel mogelijk inloopmomenten om met andere leden in een roeigroep of individueel te kunnen roeien.

De koffie met koek na het roeien is een traditie binnen onze vereniging. Binnen in het clubgebouw, maar zeker ook buiten op het terras is het heerlijk toeven. En omdat er leden achter de bar staan, zijn onze consumpties niet duur. Binnen de vereniging worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Het roeien staat natuurlijk centraal, maar als lid kun je ook op allerlei andere manieren actief zijn binnen de vereniging. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een commissie of te helpen bij evenementen. 

 

 

NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Facebook