Over De Doorslag

snelle_4_logo_small

Over Nieuwegeinse Roeivereniging de DoorSlag

Oktober 2004: De Nieuwegeinse Roeivereniging “NRV de DoorSlag” is opgericht.

Maart 2005 is NRV de DoorSlag toegetreden als lid 111 bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Juli 2015 hebben we, samen met de gemeentewerf, een prachtige nieuwe locatie betrokken. In de eerste privaat/publieke samenwerking in Nederland wordt één locatie gebruikt door de gemeente, vooral overdag, en de roeivereniging, ‘s avonds en in het weekend.

NRV de DoorSlag staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met als registratienummer 30201051.

Het rekeningnummer van NRV de DoorSlag is NL42 INGB 000 443 1000.

Roeiwater

Nieuwegein is een echte waterstad. Dwars door Nieuwegein loopt een zeer oud kanaal: het Merwedekanaal. Dat kanaal werd gebruikt voor vervoer over het water van en naar Utrecht.

Vanuit het Merwedekanaal loopt een kleinere vaart naar IJsselstein en verder: de Hollandse IJssel.
Als je door de sluizen in Vreeswijk (Nieuwegein Zuid) roeit, kun je toertochten houden op de Lek of richting de Biesbos.

En in het noorden van Nieuwegein kun je de sluizen (Zuidersluis) passeren richting Utrecht. Daarbij moet je wel het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken.
Mogelijkheden genoeg om te roeien, een ideale combinatie van sporten en ontspanning in de buitenlucht.

Boten

Bij de DoorSlag roeien we met name met skull-riemen; dus 2 riemen per roeier. Wel zijn er enkele boord-boten (1 riem per roeier) aanwezig voor de liefhebbers.  We hebben gladde boten en C boten, de oefen- en toerboten:

Gladde boten
Deze boten hebben aan de onderzijde geen uitstekende kiel, alleen een vin en een klein stuurvlak. Ze zijn glad aan de buitenkant.

Oefen- en toerboten
Deze boten worden gebruikt voor instructie en het maken van toertochten in binnen- en buitenland. Ze hebben een kleine uitstekende kiel en veelal een hoge boeg en een van boeg tot achtersteven doorlopend boord. Voor instructie en recreatie zijn vooral de C-boten populair.

Nieuws

Sponsoren

EduCenter - Sponsor Roeivereniging de Doorslag

EduCenter Opleidingen is een kennis- en opleidingscentrum voor veiligheid en infratechniek zoals BHV-VCA – NEN3140.

www.educenterbouwinfra.nl

De Trainingszaak - Sponsor van Nieuwegeinse Roeivereniging De DoorSlag

De Trainingszaak biedt eendaagse softskill-trainingen voor professionals. Met de juiste softskills maak jij het onderscheid en kun je nieuwe uitdagingen moeiteloos aan. Schakel mij in als trainer of consultant op het gebied van L&D. Mijn kennis en ervaring over leren en ontwikkelen deel ik graag met professionals en organisaties die hun ‘human talent’ optimaal willen benutten. 

www.detrainingszaak.nl

© Copyright - Roeivereniging de Doorslag