logo-nrv-de-doorslag

Toercommissie

 

Vragen of wil je meer informatie over onze toertochten? Stuur dan een bericht naar eiclaairetam.[antispam].@dedoorslag.nl

Een grote groep van onze leden neemt deel aan verschillende toertochten in Nederland of daarbuiten (zoals in Parijs of de Vogalonga in Venetië). De toercommissie organiseert deze leuke tripjes. 

Bij deze toertochten staat ontspanning en plezier centraal. Je vertrekt vanaf de vereniging of vanaf een andere roeivereniging. Wij hebben hiervoor ook de beschikking over een botenwagen. Er zijn tochten voor beginnende en ervaren roeiers. Tijdens een tocht kun je het sturen en roeien gemakkelijk afwisselen. De tochten worden bevaren in C-materiaal (C2 of C4). Tijdens de toertochten draag je zoveel mogelijk het clubshirt van de vereniging. Bij sommige tochten wordt een financiële bijdrage aan de leden gevraagd. Dit is altijd van te voren bekend. 

Enkele tochten die worden bevaren:

  • IJsselteintocht (8 km)
  • Lopikerkapeltocht (8 km)
  • Tull tocht (14 km)
  • Weerribbentocht 
  • Bollentocht in Lisse (25-30 km)
  • Utrecht tocht (26 km)
  • Geuzentocht (28 km)

 

Eerstvolgende toertochten

De toercommissie organiseert dit jaar vanwege de vele geplande lustrumactiviteiten een beperkt programma van toertochten. Voor mei zijn er een tweetal tochten: 

-Traditioneel op moederdag, 12 mei dit jaar, organiseert de RV Leerdam haar Buren - Leerdam tocht. 30 kilometer door de Betuwe, met een lunch op Marieënwaerdt en bij aankomst bij RV Leerdam tot besluit een barbecue. De kosten bedragen 35 euro per persoon + kosten vervoer botenwagen. We hebben 3x C4+ ingeschreven, totaal 15 personen. Roeiniveau: Scullen 1, Sturen 2. Het is van belang dat er voldoende roeiers met ruime ervaring in een boot zitten. 

- Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, organiseert de RV Alphen de Pinkstertocht. Deze tocht voert je over de Damsche Rijn naar het Nieuwkoopse natuurgebied en roeiwaterland via de meanderende Meije met talrijke lage bruggetjes. Afsluitend roei je terug door een oerpolder in het Hollandse Groene Hart. Afgesloten wordt met een barbecue.
Kosten: €32 per persoon. Er zijn 3x C4+ gereserveerd (boten RV Alphen), totaal 15 personen kunnen mee. Roeiniveau: Scullen 1, Sturen 2. Het is van belang dat er voldoende roeiers met ruime ervaring in een boot zitten. 

Inschrijven voor de toertochten kan via de inschrijfformulieren op het toercie-bord in de Eerste Kamer (voormalig wedstrijdkamer).

NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Instagram