logo-nrv-de-doorslag

Lustrumnieuwsbrief mei 2024

 

Lustrumnieuwsbrief mei 2024

Geplaatst op 06-05-2024  -  Categorie: Algemeen

Lustrumactiviteiten nieuwsbrief mei 2024

Het lustrumactiviteitenjaar is in volle gang: er is puin is geruimd bij het schoonroeien en er zijn weer sneheidsrecords verbroken in de tweede roeiwedstrijd. Onderaan deze nieuwsbrief een verslag van deze spannende wedstrijden plus de tijden! 

In deze nieuwsbrief aandacht voor de komende 3 activiteiten:

1. Roeien met vrienden

Op zaterdag 25 mei van 14:00-16:00u vindt het 'roeien met vrienden' plaats met aansluitend een glaasje en een hapje. 
Vind je het leuk om gezinsleden en/of vrienden ook het roeien te laten ervaren, dan is dit je kans!
Gezelligheid staat die middag voorop maar ook de veiligheid. Daarom willen we je vragen om vóór 15 mei je aan te melden via het inschrijfformulier of mail naar lustrumcie@dedoorslag.nl. Vermeld met hoeveel vrienden je denkt te komen dan kunnen wij zorgen voor genoeg instructeurs, die kunnen helpen.
We sluiten deze gezellige middag af met een glaasje en een hapje.

2. De 3e roeiwedstrijd

Op zondag 26 mei van 10:00-13:00u is alweer te laatste roeiwedstrijd van dit lustrumseizoen.

Het kan altijd harder! Geef je op voor de 250m of 500m in diverse klassen. De laatste kans de beste tijd neer te zetten. Inschrijven met een team of indvidueel kan via dit inschrijfformulier of met een fysiek formulier de box staat op de bar tijdens de weekendlesmomenten of mail naar Rein (reinvandervlugt@gmail.com).

3. Estafette roeien naar Gouda (Haastrecht)

Op zaterdag 8 juni staat de estafette naar Haastrecht gepland. Een mooie tocht die je met meerdere teams volbrengt. De gehele tocht van De Doorslag naar Haastrecht is ongeveer 60 km lang, 30km heen en 30km terug.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je deelt een boot (C4+ of C2+) met twee teams. Een team op en een team af. (geef je met twee personen op als een team)  Na ca  +/- 10 km is er steeds een wissel. Elke deelnemer roeit dus ca. 3 x 10km 
De wissels vinden plaats bij: Marnemoende, Oudewater en Haastrecht en daarna weer terug. Er wordt natuurlijk gestopt voor koffie, lunch en rust.

De teams die op het moment niet roeien, gaan met eigen auto’s (zoveel mogelijk met elkaar meerijden) naar de volgende plek en staan klaar voor de de wissel zodra de boot arriveert.

Starttijd 9 uur vanaf het vlot. Houd de hele dag vrij! We kunnen niet voorzien hoelang het precies gaat duren. De tocht heeft geen wedstrijdelement, maar verdient wel punten!. Plezier en samenwerken staat voorop.

De route is niet moeilijk, op een paar (zeer) lage bruggen na! Voor deelname is uithoudingsvermogen belangrijk en er moeten genoeg roeiers zijn met sturen 2.

Afhankelijk van het aantal deelnemers worden de teams samengesteld. Elke boot krijgt een route mee waarin de stoppunten staan aangegeven.

Opgeven kan via het inschrijfformulier of stuur een mail aan: eicmurtsul.[antispam].@dedoorslag.nl

Graag opgeven vóór 31 mei i.v.m. de voorbereidingen.

Nog meer leuke activiteiten vind je op https://dedoorslag.nl/lustrumactiviteiten

++++ Wedstrijdverslag van onze reporter en tevens wedstrijdleider Rein van der Vlugt +++++

HOE HARD KAN DE DOORSLAG OP 20 APRIL 2024?

img-5022

De dag begon bewolkt met frisse wind uit het noorden en later wat zon. 

De wedstrijdbaan was al vroeg uitgezet en de magische rimpeling van het finishbord was al verdwenen. De deelnemers kwamen op tijd zo ook de wedstrijdleiding. 

De taken werden besproken inclusief de uitdaging van de, dit keer, maar liefst drie wedstrijdbanen. Vol vertrouwen ging men aan de slag. Kort daarop werd er echter al een cruciaal probleem geconstateerd: de gereserveerde boten voor de wedstrijden waren op een of andere manier door anderen gereserveerd. Gelukkig kon dit door de wedstrijdleiding weer snel recht getrokken worden. Dit met dank aan de flexibiliteit van de roeiers die in het belang van de wedstrijd bereid waren met een andere boot op pad te gaan. Hierdoor konden de wedstrijdroeiers na een hoognodig kalmerend kopje koffie alsnog het water op en kon de 1e starter, Willem, vertrekken richting de startlijn.

De eerste wedstrijd C4+ (500m) gingen de meeste roeiers goed gekleed voor de wind het water op. In één boot waren de roeiers van het T-Team opvallend sportief gekleed om zeker een zeer sportieve prestatie neer te zetten.

Baan 1, Bongenaar, Team-9, stuur Edith en de roeiers John, Priscilla, Monique en Oscar.
Baan 2, Stormerdijk, Team-10, stuur Miranda en de roeiers Dineke, Marie louise, Jaco en Anouk.
Baan 3, Wiers, Het T-Team, stuur Yvette en de roeiers Ed, Marc, Erica en Vincent.

Het T-Team was duidelijk van zijn zaak te willen winnen en kwamen ook als eerste over de finish met inderdaad de voorlopig snelste tijd in de C4+ klasse.  Team-10 kwam als tweede over finish.

De tweede wedstrijd werd geleverd in een nieuwe klasse: de dubbel twee (500m) tussen Golden Girls en Golden Boys.

Baan 1, Zwanenburg, Golden Girls, Jaike en Marion.
Baan 2, Walvis, Golden Boys, Zach en Sandross.

In het begin was er even enige verwarring. De Golden Girls waren al snel op het water en op weg naar de start om hum slag te slaan maar de Golden Boys dachten daar anders over en voer de verkeerde kant op om nog even aan elkaar te kunnen wennen en de start te oefenen. Uiteindelijk kwamen ze nog net op tijd bij de start wat wel enige druk gaf op de wachtende Golden Girls. De Golden Boys kwamen hadden baat bij hun inroeien en kwamen als eerste over de streep. 

Derde wedstrijd weer een wedstrijd met drie banen: C2+ (500m) met enkele nieuwe deelnemers en enkele bekende die duidelijk uit waren op revanche.

Baan 1, Drievliet, Team 11, stuur Dineke en de roeiers Anouk en Jacolien.
Baan 2, Gildenborch, Team 12, stuur Miranda en de roeiers Ed en Jaike.
Baan 3, Centurio, Team 13, stuur Tanja F. en de roeiers Martin en Lieuwe.

Met Marc als verse starter ging de wedstrijd van start en verliep sportief. Er werden zeker mooie tijden neergezet maar het was ook merkbaar dat enkele roeiers hier hun tweede wedstrijd roeide.

De vierde wedstrijd was ook weer een nieuwe klasse X4+ de gladde vier scull op initiatief van de Golden Girls waardoor er een waardig team als tegenstander samengesteld moest worden om de wedstrijd compleet te maken. De Golden Oldies gingen deze uitdaging aan!

Baan 1, Oudegein, Golden Girls, stuur Jacolien en de roeiers Marion, Jaike, Martine en Tanja F.
Baan 2, Helleveeg, Golden Oldies, stuur Wouter en de roeiers Rein, Willemijn, Zach en Willem.

Ondanks verschillen in leeftijd en materiaal van de boten zijn het toch de roeiers die het moeten doen zelfs wanneer je als roeier voor de 3e keer (!) aan de start verschijnt vandaag: indrukwekkend. De Golden Oldies ging als in deze wedstrijd als eerste over de finish.

Deze wedstrijden werden ondersteund door Rein, Mandy, Willem, Erica en Marc.

Uitslag wedstrijd 20 april.

Boot type C4+, 500 meter.

Het T-Team,                  02:17,65 minuten, nieuw record. 
Team 10,                      02:42,55 minuten.
T
eam 9,                        02:47,52 minuten.

Boot type C2+, 500 meter.

Team 12,                      02:25,92 minuten.
Team 13,                      02:29,79 minuten.
Team 11,                      02:44,81 minuten.

Boot type X2 500 meter.

Golden Boys,                02:08,64 minuten.
Golden Girls,                02:17,71 minuten.

Boot type X4+ 500 meter.

Golden Oldies,              02:20,95 minuten.
Golden Girls,                02:24,04 minuten. 


NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Instagram