logo-nrv-de-doorslag

Henley 2022

 

Henley 2022

Geplaatst op 22-08-2022  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Ruud Huisman

Roeitocht op de Theems (20-aug-22)

Het weekend van 20/21 augustus waren 8 roeiers van de roeivereniging in Engeland om te roeien op het historische parcours van de Henley Regatta: wereldberoemd.

Via diverse uiteenlopende wegen, routes en uitstapjes zijn wij (René, Anneke, Ruud, Bert, Rein, Joost, Maarten G. en Tanja O.) op vrijdag aangekomen in ons hotel in Slough, halverwege tussen Londen en Henley-on-Thames.

Zaterdagochtend, na een echt Engels ontbijt met toast, bacon-and-eggs (en indien gewenst zelfs met beans and sausage) naar Henley gereden.

We roeiden in de ochtend richting London, en kwamen door Henley, langs nog meer roeiverenigingen, en uiteindelijk langs een kilometers groot festivalterrein: Rewind. Dat trok vele festivalbezoekers, óók per boot, wat de drukte op het water verklaarde.

Weer terug bij de roeivereniging picknickten we in het zonnetje, waarna we de C4-en weer instapten voor een tocht de andere kant op. Deze keer via een sluisje (met 2 meter verval!!) naar een bosrijker deel van de Theems.

De 'King George and the Dragon' langs het water nodigde uit tot pauze, en na een weer prachtige terugtocht aan het einde van de middag weer in Henley. Met een gezamenlijke borrel en etentje de dag afgesloten.

Met dank aan de organisatie.

Foto's


NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Instagram