logo-nrv-de-doorslag

Head of the River Amstel (verslag)

 

Head of the River Amstel (verslag)

Geplaatst op 28-03-2022  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Coen Wassenaar

Op 19 en 20 maart nam ik als stuur deel aan de Head of the River in Amsterdam. Deze roeiwedstrijd gaat over de bochtige Amstel. Ik werd door mijn oude ploeg bij TOR (Tilburgse Open Roeivereniging) gevraagd om op zaterdag (mix-ploeg) en zondag (Heren) mee te doen.

Sturen op de Amstel is erg lastig. Wie hier bijvoorbeeld verkeerd instuurt eindigt bij de zogenaamde Grote bocht in het riet. Het vergde stuurmanskunst én een beetje lef om de bochten goed aan te snijden en daarbij niet te veel onnodige meters te maken. Ervaring had ik in 2019 al opgedaan, toen ik met de Dordtse roeivereniging de Novembervieren won.

De stuur moet de ploeg er acht kilometer bij moet houden. Met behulp van mijn speedcoach (computer waarop snelheid en tijd af te lezen valt) kon ik over deze lange afstand gerichte aanwijzingen geven. Gelukkig hebben deze boten een headset, waardoor mijn stem werd gespaard.

Met de mix-ploeg lukte het ons om in te lopen op een boot voor ons en kon ik de ideale lijn aanhouden. Met de TOR-mannen moest ik helaas een boot voor laten gaan en hadden we te maken met balansproblemen. Desondanks lukte het de ploeg toch om 8 km door te roeien en met een mooie tijd te finishen (29:28 minuten).

De mix-ploeg haalde plek 4 (van 5). Op zondag wisten de mannen plek 12 (Van 26) te halen. Al met al waren het twee leuke dagen!

head-of-amstel1 head-of-amstel

 


NRV De DoorSlag

Utrechthaven 1
3433 PN Nieuwegein

ofni.[antispam].@dedoorslag.nl

IBAN: NL42INGB0004431000

Lid KNRB 108

Social media

Facebook